Bez zrnka mouky. Nebo pizza trochu jinak

Slyšeli jste někdy o karfiolovom? Nám o tom v poslední době, řekl jeden kamarád, a velmi to ocenil, tak máme tento týden pustil do příprav.

Doba přípravy: 1 hodina. Čas pečení: 30 minut

Na jednu pizzu potřebujeme:

  • 1/2 většího karfiolu
  • dvě vejce
  • 100 g strouhaný sýr
  • oregáno
  • sůl, pepř

Z nebe všechno, co vám chutná, například:

  • rajčatový základ (použili jsme zakoupili)
  • mozarellu
  • šampióny
  • olivy
  • cherry rajčata
  • rukolu

Postup:

Než začnete, předehřejte troubu na 210 stupňů Celsia. Příprava karfiólového cesta je docela jednoduché, vše, co potřebujete, je jeden ostrý nůž a ponorné mixéru nebo kuchyňského stroje. Děláme následující: květák, jsme se rozdělili do malých "stromy", pak jejich nakrájali najemno a dejte do mísy. Přidali jsme 2 vejce, 100 g strouhaného sýra, sůl, pepř a 1,5 malé lžičky oregána. Celé jsme jejich míchání, a pak i trochu zmixovali získané pomocí mixéru, dokud se objevily více či méně homogenní hmoty.

Pak máme hmotu dát na plech a vyformovali kruhu. Těsto doporučujeme, aby se tenčí, jako jsou 3-4 mm. Když je silnější, tak trochu vodnaté. Těsto, zatím bez nebe, budeme pečeme 15-20 minut, dokud se shromažďuje nahnědlý nádech. Když je těsto upečené, vytiahneme ji z trouby a přidejte ingredience. Pizzu pak umístěte jej do horní části trouby a nechte zapiecť na druhé, asi 10 minut.

Zdroj: http://www.biteme.sk/pizza-z-karfioloveho-cesta/ Autor článku bitemeBarbora Drahovská

Kousni mě je vegetarián blog nejen pro vegetariány, který byl zřízen v roce 2012 dvěma přáteli Barbora a Mimi. http://www.biteme.sk/ Další články od autora

Napsat komentář