Cícerové karbanátky

Zdravé a chutné karbanátky na oběd.

(4 porce)

Na falafel, potřebujeme:

  • 3 šálky cíceru
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • koření podle chuti (sušená pažitka, červená pikantní pepř, bylinná sůl, drvenú rascu, černý pepř, kurkuma, můžete také přidat lahôdkové kvasnic tebi nebo tahini pasta)
  • 4 polévkové lžíce kokosového oleje
  • 3 lžíce pšenovej mouky (pro balení fašírok)

Na salát potřebujeme:

  • 150 g zelená listová zelenina (dle vašeho výběru)
  • 5 rajčat
  • 1 uhorku
  • 1 avokádo na kousky, na kostky
  • směs semínek a ořechů (Šalatka)
  • 1 lžíce opékané sezamový olej za studena lisovaný Ravita
  • sušené pažitka
  • citronová šťáva na pokvapkanie salát

Pro dušené houby potřebujeme:

  • 1 cibule
  • 10 šampiňónov
  • kokosový olej (zbaven vůně)
  • bylinná sůl
  • 1 mandlový krém

Postup:

Cizrnu přes noc (nebo po dobu nejméně 12 hodin), by měly být namočené ve vodě, aby změkl. Pak je rozmixujeme spolu s cibulí, přidejte roztlačený česnek a koření. Důkladně promícháme a odložíme alespoň na 10 minut v ledničce. Z toho, jak vytvarujeme placky (karbanátky nebo kuličky), obalíme je v pšenovej múke a vypražíme kokosového oleje dozlatova. Protože všichni víme, že smažená jídla bychom neměli jíst moc často, odľahčili máme oběd zeleninový salát. Všechny suroviny (zeleniny) na salát jsme pokrájali, a ochutili. Přesto mi tam něco chybělo, tak jsem připraven i dušené houby na madľovej krém. Na kokosovém oleji jsem opražila cibuľku, po chvíli přidáme nakrájené houby, osolila bylinkové soli a nechte podusiť. Na konci jsem přidala mandlový krém (pokud se dostanete na houby velmi šťávu, před přidáním smetany, to vylejte na šampiňónovú "omáčka" ne moc řídké).

Zdroj receptu: Ravita

zdravedesiate

Lidé, kteří si přečetli tento článek, a obává se také o:

Strukoviny s haloumi syromFazole s haloumi sýr

Máte rádi fazole a hledají výživné jídlo? Pak je pro vás tento recept vytvořil.

Steak na rímskom šaláteSteak na tento salát

Maso a zeleninový salát jako chutná kombinace ideální pro oběd.

Kaleráb s listami a cícerom podávaný s celozrnými plackamiKedluben (s listy a cícerom infuze s celozrnými plackami

Nejlepší použití může kalerábové listy. Přesvědčit vás o tento recept, který je opravdu jiný, ale pořád chutné.

Autor článku RavitaRavita s.r.o.

Společnost Ravita je výrobcem chutné produkty zdravé výživy. Přinášíme kvalitní výrobky určené pro nejlepší péči o Vaše zdraví. Tak, jsme tyto najvýživnejšie produktů kombinujeme při výrobě tradici s láskou a kvalitu s jedinečnost. Vyrábíme také organicky, že je, s láskou www.ravita.sk Další články od autora

Napsat komentář