Celozrnné těstoviny s lilkem a mozarellou

Jednoduchý recept, pár surovin, rychlé, zdravé a živé potravy a to i pro velké jedlíky. Lilek. Maso obsahuje určité množství sacharidů, malé množství bílkovin a téměř žádný tuk. Minerály a vitamíny v něm mají funkci přírodní diuretika – podporují tvorbu moči a činnost ledvin, pomáhá také při fungování žlučníku a podporuje trávení.

SUROVINY

(cca 3-4 porce)

  • 1 větší lilek
  • 2 kusy mozzarella
  • 1 rajčatový protlak rozmiešaný v malém množství vody nebo rajčinová šťávy (drcená rajčata)
  • Čerstvé nebo sušené bazalky a oregano
  • Česnek – dva lusky
  • Hnědý cukr
  • Sůl
  • Černý pepř

POSTUP

Lilek umyjeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Přidáme sůl na obou stranách a nechat "spotiť". Přebytečnou vodu utrieme papír servítkou a obalíme v hladké múke (není podmínkou). Na pánvi krátce osmažíme z obou stran a přeložíme do zapékací misky.

Na poukladaný lilek jsme plátky letí mozzarella, pretlačíme dva lusky, česnek, pak zalijeme paradajkovým nízký tlak trochu pocukríme hnědý cukr, trochu jsme se přidat sůl a posypeme čerstvou nebo sušenou bazalkou a oreganem a mletým černým pepřem. Ať zapiecť asi 25 minut, 170 C. Podáváme nakrájené na kousky celozrnné těstoviny, dozdobené petržlenovou natě.

Autor článku bencovaZuzana Benčová

Aktivní mám zdravého životního stylu, zejména zdravé vareniu. Jsem zakladatel webu www.fitrecepty.com, kde jsme své bezmäsité recepty spolu s FOTOGRAFIÍ postupu, a také vše důležité o zdraví a výživy. A tu a tam pár příběhů, kromě toho, aby jsme v pořadí, jak zdravě vařit nezapomněl žít, užívat si a milovat 🙂 http://www.fitrecepty.com/ Další články od autora

Napsat komentář