Pokud již máte dost masa nebo mouky a zeptá se vás, něco zeleniny, což není mnoho roboty, zkuste cuketovú pizzu.
Pro 2-4 porcí pizzy potřebujeme:
- 1 větší cuketa nastrúhaná zhruba
- 3 vejce
- 100 g tvrdého sýra
- sůl a mletý pepř
Postup:
Nechte troubu na 190 stupňů. Jeden umytú cuketa nastrúhame zhruba (pak ruce tisk přebytečné vody), přidejte do něj vejce, sýr nastrúhaný zhruba – eidam nebo goudu. Pak stačí přidat jen sůl a černý mletý pepř a "těsto na pizzu" je na světě.
Těsto dáme na plech, který je vystlaný papírem na pečení. Mě z nichž vyšla dvě pizzy – větší a menší. Pečeme v zhnednutia na několika místech přibližně 20-25 minut. Základem je, že ve spodní části pripečený. Občas otevřete dvířka trouby, nechte pára vyjde. Bude to lepší zapekať. Jinak pizza zůstane poměrně vlhká a nebude moci odlepiť papíru na pečení.
Pizza náplň:
- 250 g hub (žampiony, hlíva)
- 250 g jogurtu řeckého typu
- 6 PL nastrúhaného parmezánu
- sůl a pepř
Dokud se péct cuketové těsto, měli byste se připravit jogurtový základ a nakrájejte houby na plátky. Jogurt vložíme parmazán, sůl a pepř. Tento jogurtový základ dáme na teplé cuketovú pizzu, jsme se dát na tento hlivu a houby, a ještě dáme na 5 minut do trouby. Vyberte, střih a papáme.
Lidé, kteří si přečetli tento článek, a obává se také o:
Slaný koláč s česnekem
Zdravý koláč s česnekem, které posílí imunitu a navíc úžasně chutná.
Špaldová pizza
Špalda je jeden z nejzdravějších obilovin.
Zdravou pizzu bez mouky a kontroly pravopisu
Kdo má rád pizzu? Křupavé, vláčné a chutné?
Autor článku Bianka Foodblogerka
Přes moje recepty Vám chci ukázat, že můžete vařit rychle a zároveň také chutne. Neodsuzujte mäsíčko nebo sladké. Podle mě máme jíst všechno, ale s mírou. I když někdy to prostě nemá… http://www.foodblogerka.sk Další články od autora