Cuketová pizza bez mouky s hlivou a mistrů

Pokud již máte dost masa nebo mouky a zeptá se vás, něco zeleniny, což není mnoho roboty, zkuste cuketovú pizzu.

Pro 2-4 porcí pizzy potřebujeme:

  • 1 větší cuketa nastrúhaná zhruba
  • 3 vejce
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl a mletý pepř

Postup:

Nechte troubu na 190 stupňů. Jeden umytú cuketa nastrúhame zhruba (pak ruce tisk přebytečné vody), přidejte do něj vejce, sýr nastrúhaný zhruba – eidam nebo goudu. Pak stačí přidat jen sůl a černý mletý pepř a "těsto na pizzu" je na světě.

Těsto dáme na plech, který je vystlaný papírem na pečení. Mě z nichž vyšla dvě pizzy – větší a menší. Pečeme v zhnednutia na několika místech přibližně 20-25 minut. Základem je, že ve spodní části pripečený. Občas otevřete dvířka trouby, nechte pára vyjde. Bude to lepší zapekať. Jinak pizza zůstane poměrně vlhká a nebude moci odlepiť papíru na pečení.

Pizza náplň:

  • 250 g hub (žampiony, hlíva)
  • 250 g jogurtu řeckého typu
  • 6 PL nastrúhaného parmezánu
  • sůl a pepř

Dokud se péct cuketové těsto, měli byste se připravit jogurtový základ a nakrájejte houby na plátky. Jogurt vložíme parmazán, sůl a pepř. Tento jogurtový základ dáme na teplé cuketovú pizzu, jsme se dát na tento hlivu a houby, a ještě dáme na 5 minut do trouby. Vyberte, střih a papáme.

zdravedesiateLidé, kteří si přečetli tento článek, a obává se také o:

Slaný koláč s medvedím cesnakomSlaný koláč s česnekem

Zdravý koláč s česnekem, které posílí imunitu a navíc úžasně chutná.

Špaldová pizzaŠpaldová pizza

Špalda je jeden z nejzdravějších obilovin.

Zdravá pizza bez múky a kysnutiaZdravou pizzu bez mouky a kontroly pravopisu

Kdo má rád pizzu? Křupavé, vláčné a chutné?

Autor článku BiankaBianka Foodblogerka

Přes moje recepty Vám chci ukázat, že můžete vařit rychle a zároveň také chutne. Neodsuzujte mäsíčko nebo sladké. Podle mě máme jíst všechno, ale s mírou. I když někdy to prostě nemá… http://www.foodblogerka.sk Další články od autora

Napsat komentář