Cuketový posúch s ricottou, lilkem a bylinkami /celozrnný/

Inspiroval jsem babkiným posúchom, ale použila jsem mouku, ze které pečiem chleba: vyrobeno celá, ražnú a mix špaldovej hladké a špaldovej celozrnné.

Potřebujeme:

  • 150 g ražnej celozrnné mouky
  • 200 g celozrnné mouky špaldovej
  • 150 g hladké mouky špaldovej
  • 30 g droždí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • vodou cca 3 dcl
  • sůl z moře
  • 1 menší cuketa: ve vodě pak nastrouháme zhruba s kůží na
  • 1 velký lilek: nakrájejte na kostičky s kůží na, a gril, na smažení krátce na olivovém oleji
  • 400 g ricotty nebo syrovátky, čerstvý sýr
  • 1 vejce
  • špetka kurkumy
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • hrst bylinek (bazalka, fialová a zelená šalvěj, rozmarýn) nakrájíme nadrobno
  • 80 g domácí slaninky

Postup:

Měli byste se připravit kvások na těsto tak, že mouku dát do mísy ,uděláme díru nalít vlažnú vody, rozdrobíme kostku droždí a dát je na teplé místo, na něž se vztahuje, k aktivaci kvások do 15 minut. Pokud kvások hotové a bublinkuje, přidáme olej, vodu a sůl a vymiesime těsto nejlepší v kulinářské práce. Nechte ho kynout 40-50 minut v teple a vztahuje. Jsem rozohrejem mikrovlnná trouba a zavriem misky do něj poté vyhriatí. Mezitím, pro lilek nakrájený na kostičky na olivovém oleji a nastrúhame zhruba cukety. V misce promícháme ricottu, vejce, koření, cuketa do hladké směsi. Na pomoučené desce vyvaľkáme těsto do výšky necelého centimetru do obdélníkového tvaru, velkých jako klasický plech do trouby. Dáme na vymastený plech, zdvihneme trochu hrany, a nalijte na něj směs s cuketou. Posypeme bylinkami a opečeným lilkem a kdo chce nakrájanou slaninou. Pečeme v troubě vzor na 180 stupňů Celsia asi 40 minut. Podáváme teplé.

Doporučujeme, abyste si přečetli: Jako začátek pomalý metabolismus

Jak jste chudnutím nespomaliť metabolismus

Zdroj: http://horecka.wordpress.com/2013/08/14/cuketovy-posuch-s-riccotou-baklazanom-a-bylinkami-celozrnny/ Autor článku horeckablogSilvia Horecká

Pracuji téměř půl života v restauraci průmyslu a v tovaroznalectva jsem vývoj a studie obdržel až naturopatii a trofologii. Snažím se v jeho pojetí Terapie jídlo přinést lidem dobrý výběr jídel tak, aby bylo co nejvíce využitelné pro jejich zdraví a uspokojí i chuťové pohárky. V současné době vedu kurzy vaření spojené s přednášky a prezentace z jednodruhových potravin a jejich úpravy. http://horecka.sk Další články od autora

Napsat komentář