Cuketová sezóna začala, tak trhajte, krájajte, vařit nebo grilujte, co to může být, cuketky jsou mimořádně lehké jako oběd nebo večeři, dobře hodí k těstovinám a na grilu jsou skvělé i jako příloha k masu. Cuketa je blízko dýně a perfektní zeleniny například i do diety, strava. Málo kalorií, vysoký obsah vody, vysoký obsah draslíku a provitamin A, a kromě vynikající chuti!
SUROVINY
(cca 2 porce)
- 2 ks cuketky
- 2 ks rajčat
- 1 ks kápia nebo mäsitá papriky
- Malé žárovky
- 2 PL domácí kečup nebo rajčatová omáčka
- Kurkuma
- Sůl, pepř
Řez umytú zeleninku, na pánvi orestujeme na kvalitní olivový olej cibuľku a přidat všechny nakrájanu zeleniny. Chvilku restujeme, pak trochu podlijeme a dusíme asi 5 minut na mírném ohni. Dáváme pozor, aby nám nerozvarila.
Na konci vaření přidáme domácí kečup nebo rajčatový protlak, kurkumu, náhodné bylinky, sůl a dochutíme. Podáváme s celozrnnými těstovinami nebo s celozrnným kuskusem.
Autor článku Zuzana Benčová
Aktivní mám zdravého životního stylu, zejména zdravé vareniu. Jsem zakladatel webu www.fitrecepty.com, kde jsme své bezmäsité recepty spolu s FOTOGRAFIÍ postupu, a také vše důležité o zdraví a výživy. A tu a tam pár příběhů, kromě toho, aby jsme v pořadí, jak zdravě vařit nezapomněl žít, užívat si a milovat 🙂 http://www.fitrecepty.com/ Další články od autora