Jednoduchý quinoa salát s čerstvou zeleninou a klíčkami

Top recept, který vám dá energii a posiluje mozkové buňky.

Recept pro 2-3 lidi. Doba přípravy (30 minut) Potřebujeme:

  • přibližně 130 g obilovin quinoa
  • 1 lilek
  • 1 kápiu
  • 100 g baby špenátu
  • velkou hrst vlašské ořechy a dýňová semiačok
  • klíčky mungo
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • bylinky

Postup:

Quinou uvaríme podle návodu. Obvykle se vaří 15 minut ve vroucí a osolené vodě. Dobře si to před vařením opláchněte, aby neměl hořkou chuť. Lilek nakrájíme na plátky a nechte ho osolený, okorenený a pokvapkaný olivového oleje pečeme na papíru na pečení. Pečeme při 220 stupních Celsia po dobu 15-20 minut. Můžete také přidat své oblíbené bylinky, jako jsou byliny, koření. Jistě víte, že lilek je dobrý pre-nasoliť (alespoň 10 minut před pečením). Začne "potit", a proto nenasaje tolik oleje, že můžete přidat až před pečením.

Konečně, jen smíchejte quinou, pečený lilek, tenké plátky čerstvé, syrové kápie, baby špenát, arašídy a byli jsme předem opiekli na suché pánvi a salát nakonec ozdobíme naše národní mungo klíčkami.

Doporučujeme, abyste si přečetli: Quinoa zapekanec Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/jednoduchy-quinoa-salat-s-cerstvou-zeleninou-a-klickami/ Autor článku bitemeBarbora Drahovská

Kousni mě je vegetarián blog nejen pro vegetariány, který byl zřízen v roce 2012 dvěma přáteli Barbora a Mimi. http://www.biteme.sk/ Další články od autora

Napsat komentář