Top recept, který vám dá energii a posiluje mozkové buňky.
Recept pro 2-3 lidi. Doba přípravy (30 minut) Potřebujeme:
- přibližně 130 g obilovin quinoa
- 1 lilek
- 1 kápiu
- 100 g baby špenátu
- velkou hrst vlašské ořechy a dýňová semiačok
- klíčky mungo
- olivový olej
- sůl a pepř
- bylinky
Postup:
Quinou uvaríme podle návodu. Obvykle se vaří 15 minut ve vroucí a osolené vodě. Dobře si to před vařením opláchněte, aby neměl hořkou chuť. Lilek nakrájíme na plátky a nechte ho osolený, okorenený a pokvapkaný olivového oleje pečeme na papíru na pečení. Pečeme při 220 stupních Celsia po dobu 15-20 minut. Můžete také přidat své oblíbené bylinky, jako jsou byliny, koření. Jistě víte, že lilek je dobrý pre-nasoliť (alespoň 10 minut před pečením). Začne "potit", a proto nenasaje tolik oleje, že můžete přidat až před pečením.
Konečně, jen smíchejte quinou, pečený lilek, tenké plátky čerstvé, syrové kápie, baby špenát, arašídy a byli jsme předem opiekli na suché pánvi a salát nakonec ozdobíme naše národní mungo klíčkami.
Doporučujeme, abyste si přečetli: Quinoa zapekanec Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/jednoduchy-quinoa-salat-s-cerstvou-zeleninou-a-klickami/ Autor článku Barbora Drahovská
Kousni mě je vegetarián blog nejen pro vegetariány, který byl zřízen v roce 2012 dvěma přáteli Barbora a Mimi. http://www.biteme.sk/ Další články od autora