Osm koření života

Pokud se domníváte, jídlo nejen jako potraviny, ale také pro medicínu, pak budete určitě získat tyto osm koření. Představují nejen zabránit vzniku rakoviny, ale také pomoci při léčbě rakoviny. Že je to příliš snadné? Ty opravdu účinné věci jsou jednoduché. Takže mějte, ale také každodenní použití kurkuma, rozmarýn, škoricu, chilli, pepř, bazalka, kmín, zázvor, skořice. 1. Kurkuma

Kurkumín, že kurkuma obsahuje bloky rakovina bujnenie a dodává jídlu typické žluté barvy, úžasně působí v rýži nebo polévky. To je normální součástí arabské kuchyně. Nejúčinnější je podle vědců v léčbě rakoviny jícnu a tlustého střeva, plic, prostaty a prsu. Vědci zjistili, že likvidace nádorových buněk začíná už čtyřiadvacet hodin po konzumaci kurkumy.

2. Rozmarýn

Rozmarýn patří nejen maso, ale také na pečené brambory, grilovaná zelenina a omáčky. Jeho použití snižuje množství rakovinotvorných látek (heterocyklických aminů), které se tvoří při vaření. Kromě toho rozmarýn pomáhá k detoxikaci těla, přetížené pleti, pokud se používá ve vaně a při pravidelném používání snižuje možnost onemocnění rakovinou prsu. Byly vždy symbolem lásky a věrnosti, tak to přijde jako pírko svadobčanom. Rozpustí v Alpe odháňa komáři a osvěžuje unavené nohy.

3. Bazalka

Bazalka působí také jako prevence proti rakovině prsu. V bzalke je velmi velké množství antioxidantů, protizánětlivých složek, antimikrobiální složky a antimykotické faktory. Bazaliek je velké množství, nejvíce efektivní provozuje z bazalky posvátné (Ocimum basilikum). Jeho chuť je ostřejší a barva je tmavší. Vynikající v kuchyni se ukázala být i bazalkový olej a bazalkový ocet.

4. Chili pepper

Vědci z Nottinghamskej univerzita v roce 2007 zjistili, že kapsaicin obsažený v chilli papričkách může za určitých okolností zabíjet rakovinové buňky. Molekuly kapsaicinu se vázat na rakovinné buňky a zabránit jim začít sebazničujúci proces. Ke zmenšení nádoru došlo v případě rakoviny plic a rakoviny slinivky břišní. Chili pepper byl úspěšný i jako prevence rakoviny žaludku. Tady, nicméně, být velmi opatrní. Podle poslední studie z letošního roku podle National Cancer Institute je konzumace chilli papričiek nevhodná v počátečních stádiích melanomu a může být katalyzátorem růstu nádorů kůže.

5. Kmín

Kmín je aplikován zejména při nadúvaní vysoký krevní tlak. Méně je již známo, že je velmi účinný při podpoře ledvin. Ani jedno, ani slané potraviny by neměly být vaří bez kmínu. Nejlepší je čerstvě rozbité. Kmín je silný antioxidant a mnoho starých máma a deduškovia počínaje svůj den kalíškom kmínovice (likéru z kmínu).Vědci potvrdili příznivý vliv kmínu v léčbě rakoviny tlustého střeva, rakoviny prsu a rakoviny slinivky břišní.

6. Zázvor

Zázvor by do svého jídelníčku měly zařadit především ženy. Podle vědců z University of Mochigan zázvor nenahraditelné v prevenci a v boji s rakovinou a rakovinou vaječníků. Niele chrání, ale také zpomaluje rozvoj bujnenia.

7. Skořice

Skořice je jedním z nejstarších koření v lidské historii. Zmínka o něm je i v Bibli, používá se vždy, nejen jako koření, ale také lék. Známé jsou zejména warm-up efekty. V boji proti rakovině, a to může blokovat angiogenezi, tedy nové tvorby krevních kapilár, které dodávají kyslík a živiny nádor potřebuje pro svůj růst.

8.Majoránka

Mezi najužívanejšie koření a slovenské kuchyni si bez ní nelze představit. Majoránom korenili už staří Řekové a Římané. Majoránka zahradní obsahuje 1 – 3,5% extrémně jako esenciální olej, který působí příznivě na trávení. Je prevence rakoviny žaludku. Třísloviny, horčiny a vitamin C chrání žlučník a dýchací systém. Dále je majoránka má spasmolytické a dezinfekční účinky. Používá se při zmírnění nervové vyčerpání, migrény, a také jako lék proti nachlazení. Čaj z majoránu slazený medem pomáhá udržet si hlasivky ve výborném stavu.

Zdroj textu: www.blog.eugenika.sk

Zdroj foto: www.blog.eugenika.sk

Napsat komentář