Palačinky červené zelí s cícerovou mouky

Použili jsme cícerovú mouku, která je bezlepková, obsahuje vitamíny skupiny B, včetně kyseliny listové, hodně minerálních látek, a dokonce i železa. Dále jsme použili špaldovú vyrobeny s celá hladké mouky, ale pokud chcete bezlepkové formě potravin, používat pohánkovú mouka, lepek neobsahuje.

Budete potřebovat:

  • červené zelí: polovina z přibližně 600 g
  • 2 brambory
  • cícerová mouky 150 g
  • špaldová celozrnná hladká mouka 150 g
  • mahá pepř půl lžičky (připravte si ji z horčicových semínka, kmín a koriandr, stejně zvyšuje chuť zeleniny. Poměr: 1 polévková lžíce kmínu, 1/2 lžičky koriandru, 1 lžíce horčicových semena. Všechny roztlačiť důkladně v mažiari. Místo kmínu se používá kumín, ale jeho štiplavou chuť je velmi evropskému vkusu nevyhovuje)
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • špetka sody bikarbony
  • 150 ml jogurt bílý
  • sůl
  • olej na vysmaženie (použil jsem olivový)

Postup:

Zelí a brambory nakrájíme v mixéru, ale ne na kaši, přidejte cibuli a česnek. V misce smíchejte všechny ingredience dohromady a vytvořit poněkud hustší těsto než klasické palačinky. Vysmažíme pomalu na pánvi (na každé straně 3-4 minuty) v malém množství oleje a necháme odsať přebytečný olej na servítke. Doporučuji si na ně udělat dresing z jogurtu a špetky koření garam masala.

Doporučujeme, abyste si přečetli: Co by naše strava by neměla chybět na podzim Česnek je v zimě k nezaplacení. Proč ho jíst?

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/03/11/placky-z-cervenej-kapusty-s-cicerovou-mukou/ Autor článku horeckablogSilvia Horecká

Pracuji téměř půl života v restauraci průmyslu a v tovaroznalectva jsem vývoj a studie obdržel až naturopatii a trofologii. Snažím se v jeho pojetí Terapie jídlo přinést lidem dobrý výběr jídel tak, aby bylo co nejvíce využitelné pro jejich zdraví a uspokojí i chuťové pohárky. V současné době vedu kurzy vaření spojené s přednášky a prezentace z jednodruhových potravin a jejich úpravy. http://horecka.sk Další články od autora

Napsat komentář