Pro všechny, kdo chcete, palačinky z různých typů, forem a chutí.
Potřebujeme pro 4 osoby
Palačinky
- 250 g quinoy
- 1 větší batát (sladký brambor)
- 1 konzervu červených fazolí (200 – 400 g, podle chuti)
- 2 středně velké červené cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- hrst petržlenovej natě
- 1 čajová lžička (sušené) oregana
- 1 lžička mletého římského kmínu
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžička soli
Mandlový dip
- 250 g syrové mleté mandle
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce citronové šťávy
- 120 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky skladem sůl
- 1 lžička mleté červené papriky
Postup
Quinou uvaríme podle návodu na obalu a uvaríme dobře jako sladké brambory, pak kaše získaná mixer. Červené papriky a cibuľku nakrájíme na malé kostičky a spolu s pretlačeným česnek orestujeme na oleji dozlatova. Ve velké nádobě smíchejte všechny potřebné ingredience: glazura quinou, roztlačený a vařené brambory, opraženú papriky, cibule a česneku, červené fazole, petržlenovú plodiny, koření a citronovou šťávu. Když jsme si všechno dostatečně zamíchány, tvarujeme menší placky, které na rozohriatom olej pro golden. Konzistence tohoto pokrmu je trochu jemnější, s plackami je proto nutné manipulovat opatrně, aby se vám na pánvi nerozpadli.
A co se týče mandlový dip? Velmi jednoduše! Všechny potřebné ingredience důkladně zmixujeme získaná mixer. Je-li konzistence příliš hustá, přidejte ještě trochu vody.
Zdroj receptu: biteme.cs
Lidé, kteří si přečetli tento článek, a obává se také o:
Cícerové karbanátky
Zdravé a chutné karbanátky na oběd.
Cuketové palačinky s bryndza
Dokonce i smažené potraviny mohou být zdravé.
Křupavé zeleninové palačinky
Máte na zahradě spoustu cuket? Připravit chutné palačinky.
Autor článku Barbora Drahovská
Kousni mě je vegetarián blog nejen pro vegetariány, který byl zřízen v roce 2012 dvěma přáteli Barbora a Mimi. http://www.biteme.sk/ Další články od autora