Plněné domácí palačinka s zelerovými hranolkami

Priznáme bez mučení, že při pohledu na oko lahodiaci burger jsme někdy zbehnú slinky. To nás inspirovalo trochu zdravější, a zejména vegetariánská alternativa byla "rychle foodovania".

Doporučujeme, abyste si přečetli: Mrkvovo-ořechové palačinky bez mouky

Základem našeho receptu jsou úspěšné tortilla placky. Budeme potřebovat jen čtyři ingredience. Mouku, sůl, olivový olej a vodu.

Mě kousnout tip:

Udělat palačinky mäkkučké, postupně jako palačinky pryč z pánve na talíř, zakryjte ji okamžitě další, že možná, že vytvořil přirozenou vlhkost a palačinky mohli hezky zmäkknúť.

Aktivní doba přípravy cca 30 min./15 min na odpočinutí vaše cesta

Potřebujeme:

  • 250 g hladké špaldovej mouky a celozrnné špaldovej mouky (mix obou)
  • 180 ml horké vody z konvice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli

Postup:

Všechny ingredience společně zpracovat na hladké těsto (asi 5 minut). Jen pozor, že jste neobarili vroucí vody. Po uchopit to nechat trochu vychladnout, dokud těsto začne proces s rukama. Těsto ty jsou rozděleny do 4 částí, které vytvarujeme kuličky, které nechte poprášené moukou asi 15 minut odpočinout pod utěrkou.

Koule pak ještě trochu světlo v rukou a rozvaľkáme z nich pěkné palačinky. Tak, jako jsme učili naše babičky. Vyvaľkané palačinky z každé strany na rozpálenej suché pánvi. Na tortille by měl vytvořit vzduchové bubliny. Pak jsme si uvědomili, že to musí být zase a jen při dopiecť z jiné stránky. Pánev by měla být řádně rozpálená. Ne příliš horké, ne příliš vlažný.

Zelerové hranolky

Aktivní doba přípravy cca 15 minut/30 minut na pečení

Potřebujeme:

  • 2 středně velké zelery
  • sůl a černý pepř
  • olivový olej
  • 2 snítky rozmarýnu
  • papír na pečení

Postup:

Celer očistíme a nakrájíme na hranolky. Hranolky premiestnime na plech papír na pečení, osolíme, dochutíme, pokapeme čerstvé asi 2 polievkovými lžíce olivového oleje, přidejte snítky rozmarýnu a vše dohromady dobře promícháme. Hranolky jsou lepší upečú, pokud nejsou zahrnuty. Pečeme 25-30 minut při teplotě 220 stupňů.

Švestkové chutney

Aktivní doba přípravy asi 10 minut/15 minut čas vaření

Potřebujeme:

  • 350 g vykôstkovaných švestky
  • přibližně 10 g zázvoru
  • 1 malá červená cibule
  • 1 lžička mleté tmavé horčicových semiačok
  • mletý černý pepř
  • ¼ Lžičky chilli prášku
  • 3 a půl. lžíce octa z červeného vína
  • 3 a půl. lžíce medu

Postup:

Všechny ingredience dejte do hrnce a pomalu přiveďte je k varu. Snížit teplotu a vařit po dobu 15 minut bez pokličky. Směs občas promíchejte, aby se nám nepripálila. Po vychladnutí rozmixujeme získaná mixer.

Jogurtový dip

Aktivní doba přípravy cca 5 minut

Potřebujeme:

  • 200 g hustého bílého jogurtu
  • 1 lžíce hořčice
  • velkou hrst čerstvé petržlenovej natě
  • černý pepř a sůl podle chuti

Postup:

Petržlenovú plodin nakrájíme nadrobno a smícháme s ostatními přísadami.

Ostatní složky:

  • 1 balení sýr Halloumi (250 g)
  • 2 zralá avokáda
  • 1 velká červená cibule
  • listový salát
  • 2 rajčata
  • citron

Příprava plněná tortilla pánev koláče

Placku po celé ploše rubu předem rozmačkaným avokádem, které jsme dochutili trochu soli a citronové šťávy. Nemusíme používat to hodně, vzhledem k tomu, že Halloumi sýr samotný je dost slaný. Nyní na placku poukladáme grilovaný sýr Halloumi (připravené bez použití oleje, ať už je připravit na grilu nebo v pánvi), plátky rajčat, hlávkový salát a syrové, nebo orestovanú červené cibuľku.

Placku opatrně stočíme do rolky. Kromě stáčaní jemně pritláčame nám během jíst tortilly všechny nevypadlo. Podáváme s zelerovými hranolkami, slivkových čatní a jogurtu dipom.

Doporučujeme, abyste si přečetli: Palačinky červené zelí s cícerovou mouky Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/zdravy-fast-food-aneb-plnene-domace-tortilla-placky-s-zelerovymi-hranolkami/ Autor článku bitemeBarbora Drahovská

Kousni mě je vegetarián blog nejen pro vegetariány, který byl zřízen v roce 2012 dvěma přáteli Barbora a Mimi. http://www.biteme.sk/ Další články od autora

Napsat komentář