Tato polévka je skutečný nutriční výhody proti osteoporóze, chudokrevnosti, pružné a zdravé cévy a na všechny medicíny pro tělo. Obsahuje vitamíny A,D,E,K,B,C, minerály, stopové prvky měď, železo, molybden, mangan, zinek, selen, jód, omega 3-6 mastné kyseliny, lecitin, atd., Všechny suroviny snažil jsem se tepelně upravit, co najšetrnejšie a všechny polévka jsem rád vaření asi 25 minut.
Potřebujeme:
- 500g filé z makrel nebo hnědé a zda platýza
- 5 lžic olivového oleje
- jeden menší pórek cca 200gr
- 300 g špenátových dopisy
- 100g mražené kukuřice lahôdkovej používám je, findus
- 1 vejce
- 1 malá lžička hondashi prášek nebo krychle
- 1 velký lžíce miso pasty z tmavé rýže
- mletý pepř z mlýnku, já používám barvu organické kombinace
- himálajské soli
- gomasio soli na závěr na posypání nebo sezamová semínka
- cca 2l vody
Příprava:
Filé opláchneme, vysušíme a prekrojíme na polovinu. Budeme přezkoumá, zda v nich nejsou žádné viditelné kosti. Do hrnce dáme olivový olej a orestujeme pórek nakrájený na pásu. Přidat ryby, mletý pepř a mírné. Přidáme kukuřici, lehce dobře promícháme a zalijeme vodou. Když se polévka začne vařit vyklopíme do ní vejce, a rozmiešame vidličkou. Vaříme asi 15 minut. Na konci před vypnutím přidáme hondashi prášek a rozmiešame miso pasty, pečlivě, tak, že jsme nerozdelili zcela rybího masa. Okamžitě jsme se krátce vzít ohně a nasypeme do polévky špenátové listy. Dochutíme himalájskou solí. Inspirace na závěr: každou porci před podáváním posypem gomasiom – sezamovou sůl a trochu opečených řasy nori nebo wakame.
Autor článku Silvia Horecká
Pracuji téměř půl života v restauraci průmyslu a v tovaroznalectva jsem vývoj a studie obdržel až naturopatii a trofologii. Snažím se v jeho pojetí Terapie jídlo přinést lidem dobrý výběr jídel tak, aby bylo co nejvíce využitelné pro jejich zdraví a uspokojí i chuťové pohárky. V současné době vedu kurzy vaření spojené s přednášky a prezentace z jednodruhových potravin a jejich úpravy. http://horecka.sk Další články od autora