Zdravý koláč s česnekem, které posílí imunitu a navíc úžasně chutná.
Přísady pro těsto:
- 240 g špaldovej celozrnné mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 3 lžíce kvalitního oleje
- 1 lžička soli (může být i více)
- 2 dcl vlažné vody
Příprava těsta:
Čerstvé droždí rozmiešajte ve vlažné vodě (přidat trochu cukru), do mouky přidáme sůl, olej a vodu s droždím a vytvořit řidší těsto. Nechejte to vykysnúť.
Přísady pro náplň:
- 200 g pravé ovčí kůže ovčí sýr (brynzy)
- 150 g červené šalotku (nebo červenou cibuli)
- 1 lžíce oleje
- 15 ks vchodové dveře, vejce (nebo 3ks slepačích vajec)
- 150 g ovčí neslazený jogurt, nebo klasický bílý jogurt s 5 % tuku
- sůl, muškátový oříšek
- medvědí česnek dle chuti
Postup:
Červenou šalotku (cibuli), nakrájíme na větší kusy a krátce restujte na oleji. Nechte vychladnout. Do formy, natreli olejem a vysypali špaldovou mouku, dát dojezdu fermentované těsto. Upravit tak, aby byl okraj. Do formy na těsto vložíme připravenou cibuli, rozdělit bryndza a posypte nakrájaným tam česnek. Do jogurtu vmíchejte rozšľahané vejce, sůl, strouhaný muškátový oříšek matice. Směs nalijte ji na připravený dort. Pečeme na 180 °C asi 40 minut.
Doporučujeme, abyste si přečetli: Špaldová pizza
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=2359
Autor článku Jak Si Uvarit Zdraví.cs
Jak Vařit Zdraví – blog, který vám pomůže cítit se lépe, vypadat lépe, mít se lépe. Najdete zde spoustu zajímavých témat o výživě, pohybu, relaxe a spát, recepty a informace o doplňky. Tipy pro vaše zdraví a vitalitu. http://akosiuvaritzdravie.sk/ Další články od autora