Pohanka je poněkud zapomenutých obilovin, který byl kdysi snadno dostupné potraviny pro nejchudší. To je snadné pro pěstování. Jeho zapomenuté slávě začíná znovuobjavovať díky své skvělé nutriční hodnoty.
Pro přípravu 2 porce budeme potřebovat:
1 hrnek lúpanej pohánky v bio kvalitě, 1 plechovka kokosového mléka, 10 stonků zeleného chřestu, 1 cuketa, 3 PL mražené kukuřice, 6 hlaviček šampiňónov, hrst čerstvých špenátových listů, 3 listy divokého česneku 1 POLÉVKA máslo ghí, 3 PL řepkového oleje, sůl, pepř, 3 cibule
Způsob přípravy:
Nakrájíme zeleninu – špargľové stonky asi 2 cm kousky, dále houby na plátky a cukety na kostky. Zeleninu na pánvi na repkovom olej, první chřest, pak přidejte cuketu a nakonec jen velmi krátce houby. Nové jarní cibuľku si nakrájíme na kolečka, orestujeme na pánvi s máslem ghí. Mezitím rozmixujeme 1/3 kokosového mléka s špenátovými listy. Přidat pohánku na vejce s cibuli a asi 3 minuty pražíme. Na pohánky vylejeme 2/3 kokosového mléka a za stálého míchání ji vařit. Vaříme, dokud neodparí vody z mléka, a pokud se tak stane, přidáme špenátové kokosové mléko. Znovu míchání, dokud neodparí vody. Na závěr přidejte pečenú zeleniny, mrazenú kukuřice, sůl, pepř, nasekaný medvědí česnek na malé kousky a jemně promícháme. Podávaná s čerstvým sezónním salátem.
Autor článku Natalia Spišiaková
Miluju jídlo! Jídlo je moje závislost, a proto mám z čeho vybírat. Na věk jsem se nabažil k poznání, že tělo není "kuka nádoba", ale jako dar, za který je třeba pečovat, hýčkat ho a lahodiť ho. Veškeré přiměřené péče se nám v dobrém vrátí. Protože mám hlavu plnou super zdravé recepty, cítil jsem potřebu podělit se s ostatními. http://www.zdravienatanieri.sk/ Další články od autora