Špenátová pohanka s pečenou chřest, cuketa a šampiňónmi

Pohanka je poněkud zapomenutých obilovin, který byl kdysi snadno dostupné potraviny pro nejchudší. To je snadné pro pěstování. Jeho zapomenuté slávě začíná znovuobjavovať díky své skvělé nutriční hodnoty.

Pro přípravu 2 porce budeme potřebovat:

1 hrnek lúpanej pohánky v bio kvalitě, 1 plechovka kokosového mléka, 10 stonků zeleného chřestu, 1 cuketa, 3 PL mražené kukuřice, 6 hlaviček šampiňónov, hrst čerstvých špenátových listů, 3 listy divokého česneku 1 POLÉVKA máslo ghí, 3 PL řepkového oleje, sůl, pepř, 3 cibule

Způsob přípravy:

Nakrájíme zeleninu – špargľové stonky asi 2 cm kousky, dále houby na plátky a cukety na kostky. Zeleninu na pánvi na repkovom olej, první chřest, pak přidejte cuketu a nakonec jen velmi krátce houby. Nové jarní cibuľku si nakrájíme na kolečka, orestujeme na pánvi s máslem ghí. Mezitím rozmixujeme 1/3 kokosového mléka s špenátovými listy. Přidat pohánku na vejce s cibuli a asi 3 minuty pražíme. Na pohánky vylejeme 2/3 kokosového mléka a za stálého míchání ji vařit. Vaříme, dokud neodparí vody z mléka, a pokud se tak stane, přidáme špenátové kokosové mléko. Znovu míchání, dokud neodparí vody. Na závěr přidejte pečenú zeleniny, mrazenú kukuřice, sůl, pepř, nasekaný medvědí česnek na malé kousky a jemně promícháme. Podávaná s čerstvým sezónním salátem.

Autor článku zdravienatanieriNatalia Spišiaková

Miluju jídlo! Jídlo je moje závislost, a proto mám z čeho vybírat. Na věk jsem se nabažil k poznání, že tělo není "kuka nádoba", ale jako dar, za který je třeba pečovat, hýčkat ho a lahodiť ho. Veškeré přiměřené péče se nám v dobrém vrátí. Protože mám hlavu plnou super zdravé recepty, cítil jsem potřebu podělit se s ostatními. http://www.zdravienatanieri.sk/ Další články od autora

Napsat komentář