Špenátová polévka

Špenátová polévka se hodí i na podzimní dny. Připravte si ho i vy.

Doporučujeme, abyste si přečetli: Listová zelenina jako lék Suroviny:

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 200 ml kokosové smetany
  • 1 lžíci kokosového oleje, nebo maslového tuk (ghí)
  • 1 čaj. lžičku himalájskej sůl
  • koření: šalvěj, česnek, majoránka

Postup:

Cibuli a pak dát je jemně a smažíme v rozpáleném oleji. Přidejte špenát, sůl, rozpučený česnek, bylinky a privedieme k varu. Podusíme asi 15 minut. Nechte krátce vychladnout a rozmixujeme získané pomocí mixéru do konzistence krému. Přidat kokosovú krém a nechte jej krátce projít varem. Můžeme podat s uvareným pšenom, amarantom nebo ozdobit piniovými oříšky.

Zdravotní okna

Po tepelném ošetření nebo rozmražené dostanete z špenát asi 5-krát více železa než syrové lístky: protože tolik chaosu kolem železa ve špenátu. Sto gramů špenátu obsahuje dvě třetiny denní potřeby vitaminu A denní potřeba kyseliny listové, polovinu dávky vitaminu C, téměř čtvrtinu denní dávky hořčíku a více než čtvrtina potřebné železo. Kromě toho, to také obsahuje vápník, zinek a selen. Kromě výše zmíněné antioxidanty, obsahuje také neoxantín, což je programování rakovinné buňky k smrti. Pokud však jste již shromažďují v močových cestách některé oxalátové kameny nebo s ohledem na antikoagulační léky, měli byste špenát konzumovat jen výjimečně jako pochutinu.

Doporučujeme, abyste si přečetli: Prívarok zelené listy s vejcem, aby se

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/spenatova-polievka/

Autor článku EvablahoEva Blaho

Na konci roku 2011, jsem se vrátil z Austrálie, kde vystudovala jsem naturopatiu a výživové poradenství. Na základě těchto zkušeností, jsem získal úplně jiný pohled na jídlo, zdraví a životní styl. Já jsem se rozhodl nenechat tyto informace pouze pro sebe. Vrátil jsem se na Slovensko a od té doby jsem se lidem pomáhat a místo, ve zdravém informací přes konzultace, kurzy vaření, přednášky, a chutné recepty. http://www.zdraviebezliekov.sk Další články od autora

Napsat komentář