Tento recept je velmi jednoduchý, téměř nevarí. Na použití provitamin A musíme tukové složky, vzhledem k tomu, že je rozpustný v tucích.
Ingredience pro 3 porce:
- 1 menší kapusta kapusta (nebo obyčejný)
- 3 jablka
- gomasio (nebo lněná a sezamová semínka po 1 PL)
- 1 ČL kurkumy
- špetka chilli
- 1/2 čl kumínu a horčičného semínka
- 5 PL kvalitní panenský olivový olej
- 2 PL limetkovej džus
- 240 g uvareného nahého ovsa
- na závěr poliatie pikantní olej (nebo lněný)
Postup:
Kvůli zachování vitamínu C a termolabilných vitamíny skupiny B, vybrala jsem si pouze krátké ohriatie panenský olivový olej v pánvi, ve které jsme "otevřít vůni a účinek koření" (kurkuma, horčicových podrvených semena a kumínu: římský kmín). Do oleje přidejte mladé listy kapusty, nakrájené na proužky a vaříme asi 3 minuty. Kel dostane zelenožltú barvy. Přidejte jablko, nakrájené na kostičky s kůží na, pokapeme čerstvou limetovou šťávou, dobře promíchejte a přidejte pre-uvarenému ovsu, které jsme vzhledem k lepší stráviteľnosti namáčali den předtím. Zalijeme panenským ľanovým olejem a posypeme gomasiom, co je makrobiotické dochucovadlo lněných a sezamových semen. Pokud nemáme koreniacu kombinace gomasio používáme rozdrtil lněná a sezamová semínka. To obohatíme cenné nízkokalorický a nutričně významné potravin omega-3 mastné kyseliny, fytoestrogeny a betaglukány. Salát je ideální jíst samostatně nebo jako příloha ke steaku, morčaciemu, zda hovädziemu.
Doporučujeme, abyste si přečetli: Kelový prívarok s domácím chlebem Zdroj receptu: https://horecka.wordpress.com/2014/11/21/kel-takmer-zazracny/ Autor článku Silvia Horecká
Pracuji téměř půl života v restauraci průmyslu a v tovaroznalectva jsem vývoj a studie obdržel až naturopatii a trofologii. Snažím se v jeho pojetí Terapie jídlo přinést lidem dobrý výběr jídel tak, aby bylo co nejvíce využitelné pro jejich zdraví a uspokojí i chuťové pohárky. V současné době vedu kurzy vaření spojené s přednášky a prezentace z jednodruhových potravin a jejich úpravy. http://horecka.sk Další články od autora