Teplé kelový salát s jablky a nahým ovsom

Tento recept je velmi jednoduchý, téměř nevarí. Na použití provitamin A musíme tukové složky, vzhledem k tomu, že je rozpustný v tucích.

Ingredience pro 3 porce:

  • 1 menší kapusta kapusta (nebo obyčejný)
  • 3 jablka
  • gomasio (nebo lněná a sezamová semínka po 1 PL)
  • 1 ČL kurkumy
  • špetka chilli
  • 1/2 čl kumínu a horčičného semínka
  • 5 PL kvalitní panenský olivový olej
  • 2 PL limetkovej džus
  • 240 g uvareného nahého ovsa
  • na závěr poliatie pikantní olej (nebo lněný)

Postup:

Kvůli zachování vitamínu C a termolabilných vitamíny skupiny B, vybrala jsem si pouze krátké ohriatie panenský olivový olej v pánvi, ve které jsme "otevřít vůni a účinek koření" (kurkuma, horčicových podrvených semena a kumínu: římský kmín). Do oleje přidejte mladé listy kapusty, nakrájené na proužky a vaříme asi 3 minuty. Kel dostane zelenožltú barvy. Přidejte jablko, nakrájené na kostičky s kůží na, pokapeme čerstvou limetovou šťávou, dobře promíchejte a přidejte pre-uvarenému ovsu, které jsme vzhledem k lepší stráviteľnosti namáčali den předtím. Zalijeme panenským ľanovým olejem a posypeme gomasiom, co je makrobiotické dochucovadlo lněných a sezamových semen. Pokud nemáme koreniacu kombinace gomasio používáme rozdrtil lněná a sezamová semínka. To obohatíme cenné nízkokalorický a nutričně významné potravin omega-3 mastné kyseliny, fytoestrogeny a betaglukány. Salát je ideální jíst samostatně nebo jako příloha ke steaku, morčaciemu, zda hovädziemu.

Doporučujeme, abyste si přečetli: Kelový prívarok s domácím chlebem Zdroj receptu: https://horecka.wordpress.com/2014/11/21/kel-takmer-zazracny/ Autor článku horeckablogSilvia Horecká

Pracuji téměř půl života v restauraci průmyslu a v tovaroznalectva jsem vývoj a studie obdržel až naturopatii a trofologii. Snažím se v jeho pojetí Terapie jídlo přinést lidem dobrý výběr jídel tak, aby bylo co nejvíce využitelné pro jejich zdraví a uspokojí i chuťové pohárky. V současné době vedu kurzy vaření spojené s přednášky a prezentace z jednodruhových potravin a jejich úpravy. http://horecka.sk Další články od autora

Napsat komentář