Těstoviny s hokaido, rajčata a rukolou

Tento pokrm má vynikající chuť a navíc fytonutientov, vitamíny a minerály to obsahuje mnoho zdraví prospěšné vlákniny. Kombinace barev navíc dodáte tělu více živin, než kdyby jste měli jen těstoviny s dýní.

Co budeme potřebovat na 4 porce:

  • 280 g těstoviny z tvrdé pšenice v suchém stavu
  • 200 g rajčata
  • 800 g dýně hokaido
  • 120 g rukola salát
  • 15 g česneku
  • 10 g extra panenského olivového oleje
  • sušený nebo čerstvý tymián
  • sůl, pepř podle chuti

Postup:

Očistíme si zeleninu, nejlepší je dýně hokaido. Na rozpáleném oleji vsypeme na menší kostičky nakrájenou dýni a pod pokličkou opekáme asi 5 minut. Na tekvici přidat rozkrojené cherry rajčata, česnek nasekaný na plátky, osolíme, přidáme tymián (může být čerstvé) a dusíme ještě asi 5minút. Na závěr promícháme s lístky rukoly, že jsme se potrhali. Přidat do těstovin, které jsme uvarili al dente a podáváme.

Čas na přípravu: 30 minut

Nutriční hodnoty pro 1 porci:

Kcal: 356.1 Bílkoviny: 12.9 g Sacharidy: 69.6 g Tuky: 4,2 g

Doporučujeme, abyste si přečetli: Malé tekvičky hokkaido. Jsou chutné, ale hlavně zdravé! Listová zelenina jako lék

Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=933 Ilustrační foto: www.freedigitalphotos.net (mister GC) Autor článku AkoJak Si Uvarit Zdraví.cs

Jak Vařit Zdraví – blog, který vám pomůže cítit se lépe, vypadat lépe, mít se lépe. Najdete zde spoustu zajímavých témat o výživě, pohybu, relaxe a spát, recepty a informace o doplňky. Tipy pro vaše zdraví a vitalitu. http://akosiuvaritzdravie.sk/ Další články od autora

Napsat komentář