Tento pokrm má vynikající chuť a navíc fytonutientov, vitamíny a minerály to obsahuje mnoho zdraví prospěšné vlákniny. Kombinace barev navíc dodáte tělu více živin, než kdyby jste měli jen těstoviny s dýní.
Co budeme potřebovat na 4 porce:
- 280 g těstoviny z tvrdé pšenice v suchém stavu
- 200 g rajčata
- 800 g dýně hokaido
- 120 g rukola salát
- 15 g česneku
- 10 g extra panenského olivového oleje
- sušený nebo čerstvý tymián
- sůl, pepř podle chuti
Postup:
Očistíme si zeleninu, nejlepší je dýně hokaido. Na rozpáleném oleji vsypeme na menší kostičky nakrájenou dýni a pod pokličkou opekáme asi 5 minut. Na tekvici přidat rozkrojené cherry rajčata, česnek nasekaný na plátky, osolíme, přidáme tymián (může být čerstvé) a dusíme ještě asi 5minút. Na závěr promícháme s lístky rukoly, že jsme se potrhali. Přidat do těstovin, které jsme uvarili al dente a podáváme.
Čas na přípravu: 30 minut
Nutriční hodnoty pro 1 porci:
Kcal: 356.1 Bílkoviny: 12.9 g Sacharidy: 69.6 g Tuky: 4,2 g
Doporučujeme, abyste si přečetli: Malé tekvičky hokkaido. Jsou chutné, ale hlavně zdravé! Listová zelenina jako lék
Zdroj receptu: http://akosiuvaritzdravie.sk/?p=933 Ilustrační foto: www.freedigitalphotos.net (mister GC) Autor článku Jak Si Uvarit Zdraví.cs
Jak Vařit Zdraví – blog, který vám pomůže cítit se lépe, vypadat lépe, mít se lépe. Najdete zde spoustu zajímavých témat o výživě, pohybu, relaxe a spát, recepty a informace o doplňky. Tipy pro vaše zdraví a vitalitu. http://akosiuvaritzdravie.sk/ Další články od autora