Vyměňte klasické máslo ghí! Je to zdravější a vhodné i pro alergiky

Nemůžeš klasické máslo v důsledku potravinové intolerance na laktosu nebo mléčné bílkoviny? Řešením je pro vás zdravější alternativu – ghí máslo. Už naše staré babičky ho znám a vím o jeho pozitivní účinky na lidské tělo. O čem to je?

Máslo ghí je druh "čisté" máslo. Má svůj původ v indickém kontinentu a je důležitou součástí nejen indické kuchyně, ale je často používán ve vaření a v jižní Asii a na Středním východě. Je vhodnější, ale hlavně zdravější než běžné máslo vzhledem k množství váhy ztráta účinky na lidské tělo.

Výhody

Ghí máslo se skládá téměř výhradně z nasycených tuků. Obsahuje vitamíny E, C, niacin a minerální látky, jako sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo a je bohatým zdrojem antioxidantů. Takže, to posiluje imunitní systém. Pomáhá trávení, protože stimuluje sekreci žaludečních šťáv, zatímco klasické máslo zpomaluje trávení. Kromě toho, že snižuje "špatný" cholesterol, výjimečné jídlo je vysoká koncentrace kyselin, máslové, která zpomaluje nebo zastavuje růst rakovinných nádorů. Nenajdete v něm sůl ani laktózu, proto je výhodné pro ty, kteří nemohou jíst mléčné výrobky.

Aby to bylo ještě horší, posiluje mozek, nervový systém a zlepšuje paměť. Podporuje činnost tkání a flexibilitu těla, a, kromě toho, je nepostradatelnou výživou pro plíce, srdce a kůži.

Doporučujeme čtení: Nový hit ve stravě je kokosový olej Na co může být použita?

Ghí máslo má široké využití v kuchyni. Díky tomu, že má vysoký bod varu, mohou být použity ve vaření nebo pečení, ale také vyprážaní. Zkuste např. topinku s česnekem opraženým na ghí. Dává potraviny fantastické chuti, ale mějte na paměti, že méně je více. Díky silné chuti a vůni můžete použít méně.

Nejen k jídlu, je ghí máslo dobré. To může být použit pro popáleniny a různé jiné kožní problémy. Dokonce je považován za jeden z nejúčinnějších přípravků na suchou pokožku nebo rty. Pokud nechcete kupovat drahé krémy, ghí je skvělá náhrada! To má výborné účinky k dosažení krásné a zářivé pleti. Jen naneste tenkou vrstvu na pleť, nechte chvíli působit a poté jemně vmasírovať.

Účinný je také při bolestech ucha. Jednoduše vmaže uvnitř ucha a jeho okolí, a po chvíli se budete cítit příjemnou úlevu. Může odstranění únavy, ať už je to stravování, nebo masáž.

Málokdo ví, že ghí máslo je skutečný poklad, který se odkazuje na chronické bolesti kloubů. Nepochybně, to je zázrak lék pro nervové choroby, neurologické problémy, bolesti hlavy, astma, reumu, ale také onemocnění oka.

Pro děti, podle pořadí, je vynikající pleťovou výživou a tonikem. Směs medu, ghí a rock cukr by maminky připravit pro své děti.

Jak připravit ghí máslo

I když se ghí si můžete koupit v některých obchodech s biopotravinami, snadno připravit i doma. Klasické máslo dát do hrnce a vaříme 15 až 20 minut. Během tání, můžete vidět, jak jednotlivé komponenty másla. Nezľaknite, pokud hlasne rozstřikování a bublať. To znamená, že se z másla odpařuje voda. Začne tvořit pěna, kterou průběžně odečítat. Jde o pěny, skládající se ze směsi různých složek mléka a vody.

Doporučujeme, abyste si přečetli: Radyho Zrnko Moudrosti: Velké zvíře lež

Máslo ghí je hotové, když se odparila všechny vody na povrchu a zůstává jen jasné zlato tekuté a ve spodní části pevné směsi. Když mléčné proteiny začnou srážet do hrudek a pád na dno hrnce. Rychlé zastavení plamene a preceďte. Pak skladujte v lednici, kde vydrží velmi dlouho. Dobrou chuť!

Doporučujeme: Alnatura ghí, máslový tuk, 180 g, nákup sítě dm drogerie markt

maslo ghee

Zdroj foto: www.freedigitalphotos.net (SOMMAI) Zdroj video: www.youtube.com

Napsat komentář