V případě, že hledáte pro chutné, zdravé a na přípravu a čas levných potravin, nabízíme vám náš tip. Jde o zapekanú brokolice s karfiolom.
Doba přípravy: 5 minut Čas vaření: 20 minut SUROVINY:
- 1 květák
- 1 brokolice
- 1 bílý jogurt
- 1 vejce
- 1 dcl mléka
- kousek sýra na stúhanie
- sůl
- mletého římského kmínu
- majoránka
- oregano
POSTUP:
Květák si nakrájíme na větší kusy (ružičky) a nechte vařit. Když změkne, přidáme k němu brokolici, také nakrájíme na menší. Brokolici stačí vařit 5 minut, pak všechny dohromady, pak scedíme. Zapekaciu misku vymastíme máslem a vložte tam tu brokolici s karfiolom. Přidáme trochu soli, mletý kmín, bylinky a lehce promícháme. V malé misce si promícháme jogurt, vejce, postrúhame sýr a přidejte trochu mléka. Celá směs vylejeme na zeleninu v pekáčku a vložte do trouby zapiecť. Nastavte ji na 200 stupňů a prudka zapečieme.
Mléko do jogurtovej směs můžete, ale nemusíte přidat. Když je tam přidat, celá kombinace lepší přetekl se zeleninou a lepší se to scelí. Pak jsme se zelenina lépe držet pohromadě. Neváhejte použít to, co mléko, které chcete. Použila jsem ovesné.
Lidé, kteří si přečetli tento článek, a obává se také o:
Zeleninové ragú
Má vaše tělo během svátků opravdu zabírají?
Červené rizoto s koreňovou zelenina a sušené dubákmi
Kromě jazmínovej rýže, líbí se mi a hnědá rýže. Vaří jsou opravdu delší, ale to je příjemné a zdravé změně.
Cuketová pizza bez mouky s hlivou a mistrů
Pokud již máte dost masa nebo mouky a zeptá se vás, něco zeleniny, což není mnoho roboty, zkuste cuketovú pizzu.