Kdo má rád pizzu? Křupavé, vláčné a chutné?
To, co potřebujeme?
- 100 g syrového bulguru
- hrst lněného semínka
- 2 bílky (vegan verze – polovina avokáda rozmačkaného vidličkou)
- hrst ovesných nebo špaldových vloček
Postup:
Bulgur můžete uvařit podle návodu, který je na každém balení (jsem zalejem horkou vodou a nechat napučať). Len si pomeliete v mlýnku. Když je bulgur hotový, přidáme mletý len, vločky, a dva bílky. Od doby, co jsem vegánka a vejce nejem, přidal jsem do směsi půl zralé avokádo, himalájsku sůl a pepř podle vašeho výběru. Všechny dohromady, promíchejte. Pokud si to z nějakého důvodu bude zdát řídké, přidejte více vloček. Na plech, položil papír na pečení, na který budete sledovat velký talíř (to aby jste po "vyklopení" směs vědět, jaký průměr bude mít pizza). Směs dejte na plech, rozotrite a šup s tím do trouby na 190 stupňů a 10 minut. Po 10 minutách vyndat, vyčistit to rajčatový základ a ozdobujte podle vaší chuti a fantazie. Připravil jsem si jen sladké verzi, ale klidně si to vyzdobit kvalitní šunku nebo sýr. Aby se chutě dobře spojeny, šupnite to ještě po dobu 5-7 minut v troubě. A zdravá pizza je na světě!
Zdroj: fitshaker.cs Lidé, kteří si přečetli tento článek, a obává se také o:
Pizza bez zrnka mouky
Slaný koláč s česnekem
Špaldová pizza
Autor článku Fitshaker .cs
Fitshaker je virtuální fitko pro ženy, kde si můžete zacvičit své oblíbené cvičení v pohodlí vašeho domova prostřednictvím videa. Ideální pro všechny zaneprázdněné ženy, maminky, zda tehuľky, které závisí na vaší postavy. http://www.fitshaker.sk Další články od autora